sprookje Roald Dahl

Dit moderne sprookje van Roald Dahl kwam uit in 1983

De Twits, gaat over meneer en mevrouw Twit, een vervelend echtpaar dat op zoek is naar avontuur. Zo gebruiken ze hun vogelvrijmakingsmachine om roofvogels en duiven te vangen, die ze vervolgens zelf opeten. Hoewel de Twits leuk zijn om naar te kijken, zijn ze niet erg aardig. Ze zijn oneerlijk, gemeen en gierig en ze halen allerlei gemene streken uit.

De Twits zijn erg creatief in hun kwaadaardigheid. Ze bedenken trucs om andere mensen te bedriegen, zoals het maken van een valse krokodil om kinderen bang te maken. Ook hebben ze een hele verzameling excentrieke dieren, zoals een varken dat op een fiets rijdt.

Uiteindelijk krijgen de Twits hun verdiende loon.

Een stel kleine mensen, de Muggle-Wumps, die eerder door de Twits gevangen zijn genomen, bedenken een plan om de Twits terug te pakken. Met behulp van een slimme val en een klein beetje magie, veranderen de Muggle-Wumps de Twits in twee grote vogelverschrikkers.

Het verhaal van de Twits is een hilarisch, spannend verhaal vol avontuur en opwinding. Dit verhaal is een perfecte mix van fantasie, humor en avontuur. Het is een verhaal dat kinderen van alle leeftijden kan aanspreken en het is een klassieker die door de jaren heen veel lezers heeft vermaakt. Benieuwd naar meer puzzelwoorden in ons puzzelwoordenboek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *