van welke ierse zangeres was orinoco flow de grootste hit

Van welke Ierse zangeres was Orinoco flow de grootste hit

Orinoco Flow, ook bekend als Sail Away is een nummer uit 1988 geschreven en uitgevoerd door de Ierse zangeres Enya. Dit nummer was een van de grootste hits van de zangeres. Het kwam tot nummer 1 in de hitlijsten in meerdere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de jaren negentig werd dit nummer gebruikt in talloze films en tv-shows. Net als de benaming voor de populairste meest eigen stijl van Franse zangkunst

Het begin van de Orinoco flow

De eerste versie van het nummer was een a capella nummer dat werd gebruikt in de soundtrack van de film The Frog Prince. Enya schreef het nummer als een ode aan het verlangen naar vrijheid en avontuur. De muziek is een mix van klassieke, Keltische en new age invloeden die een melodieuze, meeslepende sound creëren. In de tekst is er een verwijzing naar de reis van de hoofdpersoon, die door de oceaan reist.

Het nummer werd een wereldwijd succes en ging meer dan 5 miljoen keer over de toonbank. Ook werd het gebruikt in de soundtrack van de film Sliding Doors en was te horen in verschillende commercials en tv-shows.

Daarnaast is dit nummer een van de meest herkenbare en meest bekende liedjes van Enya en heeft het de zangeres een plek gegeven in de annalen van de popmuziek. Het is ook een van de meest veelzijdige nummers van Enya, waardoor het een favoriet is bij vele muziekliefhebbers. meer puzzelwoorden en het puzzelwoordenboek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *