Balletterm voor het dansen op de toppen van de tenen

Balletterm voor het dansen op de toppen van de tenen

Ballet is een eeuwen oude kunstvorm, de oorsprong kan men vinden in de Italiaanse renaissance. Vandaag de dag is het nog steeds een populaire dansvorm. Een belangrijk onderdeel van ballet is het dansen op de toppen van de tenen. Deze balletterm word ‘pointe’ genoemd.

Pointe dansen is een techniek die alleen in balletdansen voorkomt. Het is een zeer moeilijke techniek die veel oefening, fysieke sterkte en technische vaardigheden vereist. Het is een techniek die alleen maar is te leren door veel oefening en training. De meeste ballerina’s beginnen als kind met het leren van de basis principes van het pointe dansen.

Pointe en andere ballet technieken.

Naast het pointe dansen leren ballerina’s een diversiteit aan technieken. Zo krijgen ze lessen in de technieken, zoals de plie, releve, tendu, pas de bourree en de fouette. Het zo genoemde pointe dansen is de moeilijkste techniek. Dit komt doordat dit veel kracht en balans van de danser vereist. Ballerina’s moeten leren om hun gewicht op hun tenen te dragen en moeten hun voeten in het juiste standpunt houden. Daarnaast moeten ze ook hun core-spieren en benen trainen om hun balans te verbeteren.

De beloning voor al deze moeite is dat het dansen op de toppen van de tenen een van de meest magische elementen is van het ballet. Het kunnen uitvoeren van de technieken op de toppen van de tenen geeft ballerina’s een gevoel van vrijheid en schoonheid dat moeilijk te beschrijven is. Het is een techniek die veel bewondering verdient vanwege de vaardigheid die het vereist. Leer meer over puzzelwoorden in het puzzelwoordenboek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *